پس از كار در هفتهنامهی آسو و ادارهی صفحهی زنان در این نشریه، كه برای اولین بار در نشریات محلی كوردستان اقدام به اختصاص صفحهی ویژهای به زنان كرده بود، وهمچنین چاپ مقالات متعددی در دیگر نشریات محلی و سراسری در سالهای ۲۰۰۳تا ۲۰۰۵، دریافتم كه سایهی مردسالاری فرهنگی، نهان و آشکار، علارغم همهی مدعیات روشنفكرانه، همچنان بر قلم زنان در عرصهی فرهنگی به شدت مستولی است. پس از مشورت با دو خانم كورد دیگر بر آن شدیم كه نشریهی مستقلی برای زنان چاپ كنیم. از آنجا که به هیچیك از ما مجوز داده نمی شد، تصمیم گرفتم كه به دنبال اجارهی امتیاز یك نشریه بیافتم. مجوز آمادهی واگذاریی یافتم كه صاحب امتیاز آن خانم ثریا عزیزپناه، بانوی كورد ساكن تهران بود و مجوز نشریه هم برای مناطق کوردنشین صادر شده بود. گروه مردان رقیب مبالغ بالاتری پیشنهاد كرده بودند. بلاخره با كمك عزیزان، نوشین احمدی خراسانی و پروین اردلان در مركز فرهنگی زنان در تهران، موفق به جلب رضایت صاحب امتیاز شدیم. اولین شمارهی نشریهی راسان به عنوان ماهنامهای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی با گرایش در جهت احقاق حقوق زنان در اردیبهشت ١٣٨٤ معادل سال ٢٠٠٥ منتشر شد. انتشار راسان ویژهی حقوق زنان پس از شمارهی پنجم بدلیل دستگیری و سپس خروج من از كشور متوقف شد.گویا پس از آن مدتی در شهر سقز به عنوان یک نشریهی اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی بدون هیچ گرایشی به حقوق زنان چاپ و سپس متوقف شده است.
پس از گذشت سیزده سال، اكنون با تشویق خانم روژیاراز فعالان حقوق زنان در سنندج، با هم تصمیم گرفتیم راسان را به صورت آنلاین و با دو سردبیر دوباره چاپ کنیم. طبق تحقیقات خانم روژیار، راسان در داخل دیگر چاپ نمی شود. از سویی من برای انتشار آنلاین آن و از خارج كشور نیازی به مجوز ایران ندارم، لذا كلیهی مسئولیت های انتشارش را برعهده گرفته و اعلام می كنم هیچ مسئولیت قانونی از بابت انتشار مجدد و آنلاین راسان متوجه خانم روژیار نمی باشد.
اولین شمارهی دور دوم راسان را در ماه تولدش، یعنی در اردیبهشت ماه، دوباره چاپ كردیم و این را تولد دوبارهی راسان می دانیم. امید آنکه راسان بتواند رسالت خویش را در جهت روشنگری فمینیستی، آشنایی به حقوق زنان و تلاش برای اعادهی حقوق همهی جنسیت ها به درستی انجام داده و تریبونی برای زنان، قلم زنان، فعالان حقوق زنان و همهی جنسیت ها، فارغ از قضاوت ها و به حاشیه راندن ها با عینك تیرهی روشنفكری وروشنفكرنمایی باشد.
رویا طلوعی
اردیبهشت ماه ۱۳۹۷
آمریکا
نظرات
ارسال یک نظر